Allt om städning

Den bästa metoden för att rengöra badrummet och få en fläckfri glans

Det är ingen hemlighet att badrummet är en av de mest använda och smutsigaste utrymmena i hemmet. Att hålla det rent och fräscht kan vara en utmaning, men det finns en metod som kan hjälpa dig att få en fläckfri glans varje gång du städar. Med rätt verktyg och teknik kan du förvandla ditt badrum till ett rent och inbjudande utrymme.

Förberedelser badrumsrengöring

 1. Ta fram alla rengöringsprodukter och verktyg du kommer att använda, inklusive en hink, rengöringsmedel, en mjuk svamp eller trasa och en toaborste.

 2. Se till att ha tillräckligt med frisk luft i rummet genom att öppna ett fönster eller använda en fläkt. Detta kommer att hjälpa till att minska lukt och ge en behagligare arbetsmiljö.

Steg för steg

1. rengör toaletten

Börja med att fokusera på toaletten, eftersom detta är den mest använda och potentiellt smutsigaste delen av badrummet. Använd toaborsten tillsammans med rengöringsmedel för att skrubba både insidan och utsidan av toalettstolen. Se till att komma åt alla svåråtkomliga områden, som under kanten och runt spolknappen.

2. tvätta handfatet och kranen

Nästa steg är att rengöra handfatet och kranen. Använd en mjuk svamp eller trasa tillsammans med rengöringsmedel för att torka bort smuts och kalkavlagringar. Glöm inte att rengöra även bakom kranen och underifrån handfatet.

3. skura badkaret eller duschen

Om du har ett badkar eller en dusch, ska du inte glömma att rengöra det också. Använd en rengöringsspray eller en mild tvållösning tillsammans med en svamp eller borste för att skrubba ytan noggrant. Om det finns fläckar eller kalkavlagringar som är svåra att få bort kan du använda en blandning av ättika och vatten.

4. torka speglarna och rengör ytor

Slutligen, glöm inte att torka av speglar och rengöra alla andra ytor i badrummet. Använd en glasrengöringsspray eller en blandning av vatten och diskmedel för att få speglarna skinande rena. Använd sedan en rengöringsspray för att torka av hyllor, lådor och andra ytor.

Avslutning

Genom att följa dessa steg och använda rätt rengöringsprodukter kan du få en fläckfri glans i ditt badrum varje gång du städar. Kom ihåg att regelbunden städning och underhåll är nyckeln till ett rent och inbjudande badrum.

Hålla det rent och snyggt

 1. Torka av ytor regelbundet för att undvika upphopning av smuts och damm.

 2. Rengör badrummet minst en gång i veckan för att förhindra att smuts och kalkavlagringar byggs upp.

 3. Använd toaborsten för att regelbundet skrubba toalettstolen och hålla den ren och lukt- och fläckfri.

 4. Undvik att använda hårda kemikalier eller produkter som kan skada ytor och material i badrummet.

Nu har du alla verktyg och kunskaper du behöver för att rengöra badrummet och få en fläckfri glans. Så varför vänta? Börja städa redan idag och njut av ett rent och fräscht badrum!## Förebyggande åtgärder för ett längre hållbart badrum

Förutom att lära dig den bästa metoden för att rengöra badrummet, finns det också några förebyggande åtgärder du kan vidta för att hålla det rent och snyggt under en längre tid. Genom att följa dessa tips kan du undvika att smuts, kalkavlagringar och lukt byggs upp.

1. lufta ut badrummet

Efter varje dusch eller bad är det viktigt att ventilera badrummet ordentligt. Öppna fönstret eller använd en fläkt för att släppa ut fukt och undvika att mögelsvampbildning uppstår. Genom att ha tillräckligt med luftcirkulation kan du också minska dålig lukt i badrummet.

2. rengör regelbundet

För att undvika att smuts och kalkavlagringar byggs upp är det viktigt att rengöra badrummet regelbundet. Genom att ha en fast städrutin och följa de tidigare nämnda stegen kan du hålla badrummet rent och fräscht mellan mer grundliga städningar.

3. använd hushållsprodukter

Undvik att använda hårda kemikalier eller produkter som kan skada ytor och material i badrummet. Istället kan du använda hushållsprodukter som vinäger, citronsaft eller bikarbonat för att lösa upp kalkavlagringar och få bort smuts.

4. torka av ytor

Genom att regelbundet torka av ytor som handfat, toalettstol, speglar och duschväggar kan du undvika att smuts och damm byggs upp. Använd en mjuk trasa eller svamp tillsammans med vatten och rengöringsmedel för att hålla ytor rena och glänsande.

Sammanfattning

Att rengöra badrummet behöver inte vara en överväldigande uppgift om du har rätt metoder och kunskaper. Genom att följa stegen och tipsen som nämnts ovan kan du få en fläckfri glans varje gång du städar ditt badrum. Kom ihåg att hålla badrummet rent mellan städningar för att undvika att smuts och kalkavlagringar byggs upp. Med regelbunden underhåll kan du njuta av ett rent, fräscht och inbjudande badrum i mycket längre tid.

20 bra rengöringstips

20 rengöringstips för att göra ditt liv mycket enklare

Tar dina hushållssysslor oändlig tid att slutföra? Om du slösar mycket tid på att städa ditt hus, vill du förmodligen göra något åt det. De flesta av dessa rengöringstips använder vanliga hushållsartiklar och tar bara några minuter att avsluta. Kontakta bra städare i Malmö om du vill få hjälp med rengöringen.

Här är 20 rengöringstips som gör städningen mycket enklare:

1. Skärbrädor kan rengöras med salt och citroner så du slipper använda skadliga kemiska föreningar.

2. Rengör ugnen genom att kombinera bakpulver och vinäger istället för dyra rengöringsmedel för att spara tid och pengar.

3. Rengör spill av färger på kläder med en rakhyvel … men försiktigt!

4. Tvätta dina persienner med en blandning av vatten och vinäger. Torka bort blandningen med en gammal trasa.

5. En hårtork kan användas för att bli av med vattenfläckar på träytor, och genom att applicera olivolja överallt kan du få den att se fräsch ut.

6. Gnid citroner på kranar för att bli av med vattenfläckar.

7. Oljefläckar kan tas bort från mattan med bakpulver, det är alltså en utmärkt teknik för mattrengöring.

8. Använd havssalt och en skrubb av valfritt slag för att ta bort gammal mat som fastnat på järngrytor och kokkärl.

9. Kaliumvätetartrat eller vinsten är perfekt för rengöring av utrustning i rostfritt stål.

10. Applicera lite krita på kläder som har fettfläckar innan du tvättar dem för att ta bort fläckarna mer effektivt.

11. Använd en tandborste för att ta bort smuts och damm från skrivbordets tangentbord.

12. Gnugga med alkohol och en mikrofiberduk för att ta bort nagellackfläckar från mattor. Detta är ett annat mycket effektivt tips för mattrengöring.

13. Genom att riva okokta potatisbitar kan du ta bort alla gamla ostrester som finns kvar i din osthyvel.

14. Stålull kan ta bort brännmärken på din locktång eller plattång.

15. Använd diskmedel och en boll av aluminiumfolie för att tvätta glas.

16. En skrapa är ett utmärkt alternativ för att bli av med djurhår ur mattan. Detta kan alltså vara mycket effektivt för din mattrengöring.

17. Använd läsk för att ta bort fettfläckar från ditt garage.

18. Genom att mala lite så kallat råris i kaffekvarnen kan du göra det luktfritt.

19. Plocka upp trasiga glasbitar genom att använda lite deg från bröd på området där det gick sönder. Var försiktig.

20. Trött på att kylskåpet luktar? Använd tidningar för att ta bort lukten från ditt kylskåp.

rengöring av mjöldagg och svartmögel

Rengöring i badrummet för att förhindra mjöldagg och mögel

Städning och rengöring gäller varje rum i ditt hem. Ett rent hem är roligare att bo i för alla berörda. Badrummet är ett mycket flitigt använt rum i ett hus och ett som behöver ägnas stor uppmärksamhet. Trä på dig dina gummihandskar, hugg tag i dina rengöringsmedel och skrid till verket för att hålla det rent regelbundet.

Så får du enkelt bort mögel i badrummet

Mjöldagg och mögel är inte trevliga saker att ha växandes i ditt badrum. Båda dessa ovälkomna hushållsbesökare är svamp som växer i fuktiga och våta miljöer. Medan mjöldagg och mögel kan dyka upp var som helst i ett hem, som i ett kök eller en källare, är de särskilt förtjusta i badrum. Båda kan förekomma växandes i områden som uppfyller något av dessa förutsättningar: fuktighet, varma temperaturer, hög luftfuktighet, dålig luftcirkulation eller ventilation och låg belysning.

Både mjöldagg och mögel kan förekomma växandes på ett antal olika ytor, såsom murbruk, färg, kakel, porslin, trä och glas. Därför är städning i ditt badrum så viktigt! Du måste vara konsekvent i dina ansträngningar för att motverka tillväxten av båda! Mjöldagg söker ett mörkt hörn eller en spricka i duschen eller på väggen och sedan börjar det växa. Om du inte ingriper och tar bort det kommer det att fortsätta bli värre och det kommer resultera i ett fruktansvärt problem att ta hand om! Kontakta oss om du är i behov utav städhjälp från en billig städfirma Malmö.

Mjöldagg på kakel och fog

Problemet med mjöldagg och mögel är att om de ej bekämpas kommer de att fortsätta växa. Dess räckvidd kan bli enorm, speciellt i ditt badrum! Det kan ta sig djupt in i murbruket mellan kaklet och leta sig ända in till fogmassan. Det kan till och med dyka upp på väggarna och i taket. Det här är dåliga nyheter inte bara när det gäller utseendet och lukten i badrummet men också när det kommer till din hälsa.

När det kommer till rengöring av ditt badrum måste du göra det ditt högsta mål att få kontroll över utvecklingen av mjöldagg och mögel. För att göra detta måste du hitta effektiva sätt att hantera fuktigheten i badrummet. Du måste bli av med fukt och ånga från ditt badrum efter du tagit en dusch. Slå alltid på fläkten och om det finns ett fönster i ditt badrum, öppna det bara lite. Det viktiga är att öka luftflödet och förbättra ventilationen.

Ljus och vinäger för att bekämpa svartmögel i badrummet

Mjöldagg trivs i mörkret, så använd alla tillgängliga möjligheter du kan för att få in ljus i ditt badrum. Slå på lamporna i badrummet mellan allt ifrån 15 till 20 minuter innan du tar en dusch eller ett bad för att inte uppmuntra dessa inkräktare i badrummet.

Rengöring av badrum är mycket viktigt för alla i ditt hushåll. När du är färdig med din dusch eller ditt bad torka området med en torr trasa eller skrapa undan vattnet med en golvskrapa. Ha en sprayflaska med vit vinäger i ditt badrum och använd den för att spreja kakel och väggar i duschen. Detta kommer att bidra till att hålla ditt badrum fritt från mjöldagg och mögel och att hålla det skinande rent och underbart doftande!

Underhåll och rengöring av diskho

Hur man underhåller sin diskho

För att se till att din diskho är ren, utan bakterier och ser ny ut så bör du regelbundet underhålla den. Vilken sorts omvårdnad och underhåll som din diskho behöver beror helt på vilket material den är gjord av. Här följer några goda underhållsråd för de mest vanliga materialen:

Diskho i rostfritt stål

En diskho i rostfritt stål är relativ enkel att rengöra och underhålla. Men den bör ändå regelbundet underhållas för att förebygga repor och hack, och för att den ska fortsätta att se ut som nyinköpt. Rengör diskhon med handdiskmedel och vatten eller en mix av bakpulver och vatten. Skölj grundligt och polera med en mjuk trasa eller pappershandduk. Använd inte slipande pulver eller stålull då detta med säkerhet repar diskhon. Använd gummi- eller plastmattor i botten för att undvika att kastruller och porslin lämnar märken och repar ytan. Du han även använda lite vinäger eller ammoniak för att få ett än mer polerat utseende.

komplett guide till rengöring och underhåll av en diskho

Porslinsdiskho

Låt aldrig syror eller mat med hög syrehalt ligga kvar på ytan under en längre tid. De flesta diskhoar i porslin klarar inte syraangrepp och ytan blir missfärgad, eller till och med upplöses om tuffa medel såsom syra får ligga kvar för länge. Det är en bra idé att använda sig av plastmattor eller liknande för att skydda diskhon mot skador.

Stendiskho

Sten är ett poröst material så vissa ämnen kommer med säkerhet att missfärga din stendiskho. Dessa diskhoar tenderar också att absorbera fukt lättare om de inte skyddas på rätt sätt. Därför är det bra om man torkar upp spill på en gång så att man undviker beläggningar av biprodukter såsom salt, kalk, kalcium eller rengöringsmedel. De bör rengöras regelbundet med en svamp eller mjuk trasa och ett icke slipande neutralt rengöringsmedel och vatten, och sedan sköljas av ordentligt. (OBS! Använd aldrig syrahaltiga eller basiska rengöringsmedel eller slipande svampar!)

Koppardiskho

Diskhoar i koppar är unika då de är den enda sort som genom en naturlig reaktion med närmiljön bildar patina. Denna patina är unik för varje diskho, så de kan aldrig bli kopierade, och inte heller går det att skynda på processen. Koppardiskhoar finns i två vanliga sorter: de med en naturligt brun yta och de med en klarblank yta.

Använd aldrig hårt vatten eller syrahaltiga rengöringsmedel på en naturligt brun eller en klarblank koppardiskho då detta kan leda till fläckar. Om ni har hårt vatten i ert område så torka alltid ur diskhon varje gång du använt den med en mjuk trasa för att förebygga fläckar. Om diskhon kommer i kontakt med spill från kemikalier eller syra så uppstår med största sannolikhet en ljusare fläck. Denna kan tas bort med tvål och vatten, men kommer endast helt försvinna då diskhon utvecklat sin patina igen på stället.

Trädiskho

En diskho i trä har oftast ett lager av en naturlig lack som skapar en barriär mellan träet och vattnet. När du rengör en trädiskho så använd alltid en mild antibakteriell flytande tvål och en svamp. Använd aldrig tuffa kemikalier, slipande medel, skrubbsvampar eller blekmedel på ytan. Undvik också att hälla extremt heta vätskor på ytan av diskhon.

10 städtips alla bör känna till

Vare sig du älskar eller hatar det så måste det göras. Men städning kan faktiskt utföras snabbt, enkelt och billigt bara du vet av några smarta städtips. Här nedan följer några av de bästa städtipsen som dessutom kommer att göra ditt liv mycket enklare.

De bästa 10 städtipsen – Någonsin!

10 smarta städtips för hela huset
Bli ett städproffs!

 1. Mat som exploderat i mikrovågsugnen och mat som värmts upp utan skydd kan göra att din mikrovågsugn ser ut som en mindre katastrof. För att rengöra mikrovågsugnen enklast möjligt behöver du bara mikra en skål fylld med vatten och några nyskurna skivor citron. Ångan gör att matresterna lättare lossnar samt att mikrovågsugnen sedan luktar gott.
 2. Hår från husdjur kan vara riktigt irriterande och det är svårt att bli av med. Men du kan använda en våt gummihandske för att torka bort hund- eller katthår snabbt och enkelt.
 3. Att rengöra toaletter kan vara tungt och inte speciellt trevligt, men detta tips kommer att göra det mycket enklare. Lägg i 4 brustabletter med acetylsalicylsyrai toaletten och låt dem verka i cirka en timme. Skrubba sedan toaletten snabbt och lämna den därigenom glänsande ren och gott doftande.
 4. Lampskärmar glöms ofta bort men de samlar också mycket damm. Om du har svårt att hålla dina lampor rena och dammfria så kan du helt enkelt använda en klädrulle, som normalt sett används för att samla upp små materialbitar från kläder och stoppning.
 5. Kladdiga, smutsiga eller dammiga fönster och speglar kan verkligen göra så ett rum ser smutsigt ut. För att fräscha upp ditt hem kan du använda en liten del möbelpoleringsmedel och gammalt tidningspapper istället för pappershanddukar då du rengör dina fönster och speglar.
 6. Dragmärken på vinylgolv kan vara lekande lätt att få bort med hjälp av ett enkelt radergummi.
 7. Det kan vara pinsamt att dina tekoppar och kaffekoppar har fläckar när du bjudit över gäster på en kaffe eller te. För att få bort fläckarna blanda bakpulver med vatten till en smet och skrubba mjukt med den. Detta trick kan även användas på tekannor.
 8. Om dina mattor ger ifrån sig en inte allt för trevlig lukt så kan du strö över lite bakpulver på dem, låta det verka över natten och sedan dammsuga bort på morgonen.
 9. Att få bort krispiga rester av bränd mat på bakplåtar är en utmaning. Ett fantastiskt sätt att rengöra dem är att fylla upp dem med kokande vatten och blanda i lite mjukmedel. Låt sedan stå över natten och när du vaknar på morgonen häll ur innehållet i plåten och torka bort den brända maten.
 10. En av de svåraste maskinerna i hemmet att rengöra är ugnen. Den kan bli väldigt smutsig och fet, något som är svårt att rengöra. Ett sätt att bekämpa den envisa smutsen är att strö över lite bakpulver på en fuktig svamp och rengöra med den. Ett smart och effektivt sätt att ta bort fett.