10 städtips alla bör känna till

Vare sig du älskar eller hatar det så måste det göras. Men städning kan faktiskt utföras snabbt, enkelt och billigt bara du vet av några smarta städtips. Här nedan följer några av de bästa städtipsen som dessutom kommer att göra ditt liv mycket enklare.

De bästa 10 städtipsen – Någonsin!

10 smarta städtips för hela huset
Bli ett städproffs!
  1. Mat som exploderat i mikrovågsugnen och mat som värmts upp utan skydd kan göra att din mikrovågsugn ser ut som en mindre katastrof. För att rengöra mikrovågsugnen enklast möjligt behöver du bara mikra en skål fylld med vatten och några nyskurna skivor citron. Ångan gör att matresterna lättare lossnar samt att mikrovågsugnen sedan luktar gott.
  2. Hår från husdjur kan vara riktigt irriterande och det är svårt att bli av med. Men du kan använda en våt gummihandske för att torka bort hund- eller katthår snabbt och enkelt.
  3. Att rengöra toaletter kan vara tungt och inte speciellt trevligt, men detta tips kommer att göra det mycket enklare. Lägg i 4 brustabletter med acetylsalicylsyrai toaletten och låt dem verka i cirka en timme. Skrubba sedan toaletten snabbt och lämna den därigenom glänsande ren och gott doftande.
  4. Lampskärmar glöms ofta bort men de samlar också mycket damm. Om du har svårt att hålla dina lampor rena och dammfria så kan du helt enkelt använda en klädrulle, som normalt sett används för att samla upp små materialbitar från kläder och stoppning.
  5. Kladdiga, smutsiga eller dammiga fönster och speglar kan verkligen göra så ett rum ser smutsigt ut. För att fräscha upp ditt hem kan du använda en liten del möbelpoleringsmedel och gammalt tidningspapper istället för pappershanddukar då du rengör dina fönster och speglar.
  6. Dragmärken på vinylgolv kan vara lekande lätt att få bort med hjälp av ett enkelt radergummi.
  7. Det kan vara pinsamt att dina tekoppar och kaffekoppar har fläckar när du bjudit över gäster på en kaffe eller te. För att få bort fläckarna blanda bakpulver med vatten till en smet och skrubba mjukt med den. Detta trick kan även användas på tekannor.
  8. Om dina mattor ger ifrån sig en inte allt för trevlig lukt så kan du strö över lite bakpulver på dem, låta det verka över natten och sedan dammsuga bort på morgonen.
  9. Att få bort krispiga rester av bränd mat på bakplåtar är en utmaning. Ett fantastiskt sätt att rengöra dem är att fylla upp dem med kokande vatten och blanda i lite mjukmedel. Låt sedan stå över natten och när du vaknar på morgonen häll ur innehållet i plåten och torka bort den brända maten.
  10. En av de svåraste maskinerna i hemmet att rengöra är ugnen. Den kan bli väldigt smutsig och fet, något som är svårt att rengöra. Ett sätt att bekämpa den envisa smutsen är att strö över lite bakpulver på en fuktig svamp och rengöra med den. Ett smart och effektivt sätt att ta bort fett.