rengöring av mjöldagg och svartmögel

Rengöring i badrummet för att förhindra mjöldagg och mögel

Städning och rengöring gäller varje rum i ditt hem. Ett rent hem är roligare att bo i för alla berörda. Badrummet är ett mycket flitigt använt rum i ett hus och ett som behöver ägnas stor uppmärksamhet. Trä på dig dina gummihandskar, hugg tag i dina rengöringsmedel och skrid till verket för att hålla det rent regelbundet.

Så får du enkelt bort mögel i badrummet

Mjöldagg och mögel är inte trevliga saker att ha växandes i ditt badrum. Båda dessa ovälkomna hushållsbesökare är svamp som växer i fuktiga och våta miljöer. Medan mjöldagg och mögel kan dyka upp var som helst i ett hem, som i ett kök eller en källare, är de särskilt förtjusta i badrum. Båda kan förekomma växandes i områden som uppfyller något av dessa förutsättningar: fuktighet, varma temperaturer, hög luftfuktighet, dålig luftcirkulation eller ventilation och låg belysning.

Både mjöldagg och mögel kan förekomma växandes på ett antal olika ytor, såsom murbruk, färg, kakel, porslin, trä och glas. Därför är städning i ditt badrum så viktigt! Du måste vara konsekvent i dina ansträngningar för att motverka tillväxten av båda! Mjöldagg söker ett mörkt hörn eller en spricka i duschen eller på väggen och sedan börjar det växa. Om du inte ingriper och tar bort det kommer det att fortsätta bli värre och det kommer resultera i ett fruktansvärt problem att ta hand om! Kontakta oss om du är i behov utav städhjälp från en billig städfirma Malmö.

Mjöldagg på kakel och fog

Problemet med mjöldagg och mögel är att om de ej bekämpas kommer de att fortsätta växa. Dess räckvidd kan bli enorm, speciellt i ditt badrum! Det kan ta sig djupt in i murbruket mellan kaklet och leta sig ända in till fogmassan. Det kan till och med dyka upp på väggarna och i taket. Det här är dåliga nyheter inte bara när det gäller utseendet och lukten i badrummet men också när det kommer till din hälsa.

När det kommer till rengöring av ditt badrum måste du göra det ditt högsta mål att få kontroll över utvecklingen av mjöldagg och mögel. För att göra detta måste du hitta effektiva sätt att hantera fuktigheten i badrummet. Du måste bli av med fukt och ånga från ditt badrum efter du tagit en dusch. Slå alltid på fläkten och om det finns ett fönster i ditt badrum, öppna det bara lite. Det viktiga är att öka luftflödet och förbättra ventilationen.

Ljus och vinäger för att bekämpa svartmögel i badrummet

Mjöldagg trivs i mörkret, så använd alla tillgängliga möjligheter du kan för att få in ljus i ditt badrum. Slå på lamporna i badrummet mellan allt ifrån 15 till 20 minuter innan du tar en dusch eller ett bad för att inte uppmuntra dessa inkräktare i badrummet.

Rengöring av badrum är mycket viktigt för alla i ditt hushåll. När du är färdig med din dusch eller ditt bad torka området med en torr trasa eller skrapa undan vattnet med en golvskrapa. Ha en sprayflaska med vit vinäger i ditt badrum och använd den för att spreja kakel och väggar i duschen. Detta kommer att bidra till att hålla ditt badrum fritt från mjöldagg och mögel och att hålla det skinande rent och underbart doftande!